Trouw vasthouden aan je filosofie

Na bijna 25 jaar nog steeds bij de tijd. Ace hotels is een kleine keten van boetiekhotels gestart in 1999.

Ace Hotel werd in 1999 in Seattle opgericht door een groep vrienden die een verblijfplaats voor vrienden wilden bouwen. Deze locatie moest authentiek, menselijk en energiek zijn. De beleving moest aanvoelen  aan die dingen waarvan zij hielden ondermeer muziek, kunst, design en eten. Het werd een plek voor rondreizende muzikanten en artiesten waar zij zich echt thuis konden voelen en  echt verzorgd zouden worden.

De oprichters hadden geen achtergrond in de gastvrijheidsindustrie. Zij dachten dat gastvrijheid gedefinieerd kon worden door compassie, creatieve samenwerking en dingen doen met empathie, nieuwsgierigheid en overtuiging. Ze waren nieuwsgierig naar uiteenlopende dingen en zochten naar inspiratie op onverwachte plaatsen. De verblijfplaats voor vrienden kreeg min of meer  toevallig vorm als een hotel, het is meer een platform gevoed door hun interesses in kunst, interieurontwerp en een plek waar ze oude en nieuwe vrienden konden  ontvangen. Het eerste hotel werd Ace Hotel Seattle.

Inmiddels meer dan 20 jaar later heeft het hotel tien hotels in de Verenigde Staten, Canada, Japan en Australie.  De kracht van het merk zit niet in de hotels maar in de filosofie dat je een platform bouwt voor je gasten gefundeerd in de lokale gemeenschap. Een platform voor anderen om te animeren, die de stad naar binnen brengt en waar ruimte is voor cultuur om te bloeien en te evolueren als een centrale ontmoetingsplaats voor zowel bezoekers als de lokale bevolking.